All About Yes Healthy World

Dizajniranje savršenih osmijeha

Dec 25

savršen osmijeh

Dizuajniranje savršenih osmijeha dobar je opis posla vrhunskih estetskih stomatologa. Stomatologija odavno više nije samo grana medicine koja se bavi liječenjem zubi i zubnih struktura. Moderna stomatologija obuhvaća i značajnu primjenu najsuvremenije tehnologije u dijegnostici i planiranju zahvata te estetsku komponentu, usmjerenu k estetici osmijeha, odnosno uklanjanju nedostataka koji ga narušavaju.

Što točno narušava osmijeh?

osmijeh

Karijes ćemo izdvojiti kao neprijatelja broj 1. Osim što uništava zube, čini ih i estetski neprivlačnima. Isto je i sa zubnim kamencem. Osim njih, osmijeh može narušiti i fizičko oštećenje zuba kao posljedica bolesti ili traume, a osobito nedostatak jednog ili više zubi.

Svi ovi nedostaci značajno utječu na samopouzdanje. Osoba s neprivlačnim ili oštećenim zubima puno rjeđe se smije, teže uspostavlja kontakte s ljudima, drži se povučenije... Sve ovo utječe na kvalitetu života i dovodi do otuđenosti i nemogućnosti iskorištavanja našeg ukupnog potencijala, što osobnog, što profesionalnog.

Kako popraviti narušeni osmijeh?

estetska stomatologija

Dobara vijest je da rješenje postoji. Zapravo, postoje brojna rješenja, ovisno o tome što je točno problem i kako mu treba pristupiti.

Izbjeljivanje zubi čest je postupak namijenjen osobama čiji su zubi izgubili svoju izvornu boju i sjaj. Do toga dolazi zbog prehrambenih navika i drugih faktora, no dobra vijest je da se to može relativno lako riješiti. Ipak, uvjet za izbjeljivanje zubi je taj da zubi moraju biti zdravi. Ako postoje neke bolesti zuba, prvo ih je potrebno izliječiti.

Važno je napomenuti da izbjeljivanje zubi ne oštećuje zube. Ovo se odnosi isključivo na izbjeljivanje od strane profesionalca u stomatološkoj ordinaciji. Razne internet metode nemaju mjesta u ovoj priči.

Ljuskice za zube super su rješenje za ispravljanje mnogih povešinskih i vizualnih nedostataka na zubima. Pomoću njih se može zatvoriti i razmak između zubi, a o s obzirom na to da se izrađuju posebno za svakog pacijenta, doslovno možete birati veličinu, oblik i boju ljuskica, odnosno dizajnirati osmijeh kakav ste oduvijek željeli, uz pomoć vašeg stomatologa.

Zubne krunice također su izvrsno protetsko rješenje, no osim estetske, one imaju i funkcionalnu ulogu. Njihova svrha je nadomjestiti oštećeni krunski dio zuba i zaštititi preostali dio zdravog zuba, vraćajući mu pritom izgubljenu funkcionalnost u potpunosti. Zahvaljujući kvalitetnim materijalima od kojih se izrađuju, zubne krunice vrlo su izržljive, a uz to savršeno imitiraju prirodni zub. Rezultati su u pravilu fantastični – potpuno vraćena zuban funkcija uz prekrasan novi osmijeh.

Ako je došlo do gubitka jednog ili više zubi, rješenje su zubni implantati. Osim što se pomoću implantata i krunice koja se ugrađuje na njega može potpuno nadomjestiti svaki pojedinačni zub, putem zubnog mosta koji se postavlja na implantate može se nadomjestiti i gubitak više zubi. Ovi zubni mostovi također su izrađeni individualno za svakog pacijenta, potpuno u skladu s njegovim prirodnim osmijehom, odnosno željenim novim osmijehom.

Kako odabrati pravo rješenje?

Ako tražite pravo rješenje za vaš problem sa zubima, neizostavan dio procesa je stomatološki pregled i konzultacija s vašim stomatologom. On će vam reći točno koji problem imate i koje je najbolje rješenje. Stomatolozi uvijek rade u vašem interesu i ponudit će vam najbolje rješenje u okviru stomatološke struke i vaših mogućnosti.

U svakom slučaju, u konačnici ćete završiti s novim, prekrasnim osmijehom koji osvaja.

https://posts.gle/Ybgh2f5JqwkuYAnaA